Instalacja radiowa (8 głośników, antena) - 400 PLN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • biech
    Classic
    • 2013
    • 3

Zamieszczone przez mm_
    Witam,

Na forum znalazłem podobny problem w O1 powiązany m.in. z włącznikiem świateł ale ani słowa O2. Chyba że za mało wnikliwie szukałem...

Pozdrawiam
    W O2 zasilanie do lamp idzie ze sterownika centralnej elektryki a wyłącznik mu jedynie podaje sygnał. Jeżeli żarówkę tylko sprawdziłeś wizualnie, wymień na inną. Jeżeli nie pomoże, sprawdź styki we wtyczce do lampy i czy jakiś kabelek z niej nie uciekł.
  • drimik
    Classic
    • 2012
    • 25

Witam,

Jestem przed zakupem nowej Octavi. Nie chcę wydawać za wiele i zastanawiam się czy dopłacić do wersji AMBITION a w tej czy warto dopłacic 400 PLN na opcję:

Dodam tylko że z tyłu jeździ żona z młodszym dzieciakiem i mam obawy czy 4 głośniki z przodu są wystarczające (boje się że ciągle będę musiał podgłaszać i będzie za głośno z przodu...).

Prośba o opinię zwłaszcza osoby, które posiadają autko wyposażone tylko w 4 głośniki.

P.S. Planuje zakup radia Swing - jeśli to ma jakieś znaczenie.

Komentarz

• Wasil
      Ambiente
      • 2010
      • 105

Moim zdaniem opłaca się, ja mam wersję Family i nie posiada ona instalacji głośnikowej, w ASO położenie samej instalacji wraz z montażem zakupionych przezemnie głośników (lepsze od ori i niedrogie ) wyniosło mnie około coś między 300-400pln (proszę nie komentować, że można taniej u Zenka w garażu itd ;P). Dopłata 400pln = położenie instalacji wiec praktycznie głośniki gratis są, a instalacja zawsze się przyda.
      O1 -> O2 FL
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=861220#861220

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

Z tego co pamiętam dopłata była za 4 głośniki,a nie za 8.W salonie nie ma sensu przepłacać za oryginalne radio i dodatkowe głośniki,bo można kupić dużo taniej i lepiej(głośniki).Nie wiem jak jest z instalacją antenową jak nie weźmiesz radia,musisz się dowiedzieć w skodzie.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• drimik
          Classic
          • 2012
          • 25

Zamieszczone przez fan
          Z tego co pamiętam dopłata była za 4 głośniki,a nie za 8.W salonie nie ma sensu przepłacać za oryginalne radio i dodatkowe głośniki,bo można kupić dużo taniej i lepiej(głośniki).Nie wiem jak jest z instalacją antenową jak nie weźmiesz radia,musisz się dowiedzieć w skodzie.
          Standardowo jest instalacja tylko z przodu i 4 głośniki.

To co napisałem to jest nic więcej tylko skopiowana pozycja z cennika.
          Po jej wykupieniu (domyślam się) dokładają instalację z tyłu auta + montują 4 dodatkowe głośniczki w tyle.

Dodam jeszcze tylko, że zapewne po zakupie auta będę miał "bana" od żony na dołożenie do auta choćby złotówki.

Radio SWING podoba mi się wizualnie... z tego co czytałem na tym forum lepiej zamówić je wmontowane fabrycznie bo wtedy jest jakaś druga antena i nie ma problemów z odbiorem radia.

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

Zamieszczone przez drimik
            Radio SWING podoba mi się wizualnie... z tego co czytałem na tym forum lepiej zamówić je wmontowane fabrycznie bo wtedy jest jakaś druga antena i nie ma problemów z odbiorem radia.
            1.Kolega ma tylko jedną antene i u niego Swing chodzi dobrze.
            2.Za cene Swinga w salonie (chyba 1600zł)jak dobrze poszukasz kupisz już używanego Columbusa.Jeśli jednak uparłeś się na Swinga to na rynku wtórnym "chodzą"po około 600zł.Do zwykłego słuchania starczy i Swing.
            3.Jeśli lubisz czasami posłuchać lepszej jakości dzwięku to fabryczna instalacja się nie nadaje,wtedy lepiej kupić w salonie bez audio i samemu założyć radio i głośniki i zrobić wygłuszenie.
            p.s.Ze Swingiem jest tak jak z 1.4tsi.Na początku wystarczy,ale później człowiek czuje jednak niedosyt.
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• g4cek
              Rider
              • 2011
              • 402

za 400zł to się na opłaca, ja bym sie nawet nie zastanawiał.

Komentarz

• drimik
                Classic
                • 2012
                • 25

Dobrze mi sie wydaje że przez okres gwarancji do auta może się dotykać tylko ASO bo inaczej traci się gwarancję ?
                Bo jak tak to przez 2 lata nic z głośnikami bym nie robił... nie mam zaufania do ASO...
                Czy ewentualnie takie rzeczy jak montarz radia głośników można robić w trakcie gwarancji "na zewnątrz" ?

Komentarz

• rafik11
                  Rider
                  • 2009
                  • 448

jeśli chodzi o antene to kiedyś dostałem zastępczą octavie tur i ona miała jedną antene i akurat pojechałem na trasę którą dość często jeżdżę swoją OII w której mam dwie anteny i powiem że niestety gubiła zasięg na jednej antenie. Moja rada że lepiej mieć dwie anteny i tu pojawiają się dwa rozwiązania pierwsze to zamówić radio w fabryce (ja tak zrobiłem)lub dokupić jakiś wzmacniacz i zamontować. A co do dodatkowych głośników to owszem może i nie są wysokiej klasy ale ja wyszedłem z założenia że lepiej je mieć bo i tak pewnie później zawsze coś tam wypadnie i ich nie zamontuję, no i ja zamówiłem je sobie.

Komentarz

• Walt
                    L&K
                    • 2011
                    • 1065
                    • Seat

Zamieszczone przez fan
                    p.s.Ze Swingiem jest tak jak z 1.4tsi.Na początku wystarczy,ale później człowiek czuje jednak niedosyt.
                    Nie mam 1,4tsi, ale jeśli chodzi o Swinga, to się zgodzę. Bardzo poprawne radio do odtwarzania muzyki, ładnie się komponuje z deską, ale brakuje chociażby zestawu bluetooth.
                    SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• gieu
                      Rider
                      • 2009
                      • 607
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: Instalacja radiowa (8 głośników, antena) - 400 PLN

Zamieszczone przez drimik
                      Witam,

Jestem przed zakupem nowej Octavi. Nie chcę wydawać za wiele i zastanawiam się czy dopłacić do wersji AMBITION a w tej czy warto dopłacic 400 PLN na opcję:

Dodam tylko że z tyłu jeździ żona z młodszym dzieciakiem i mam obawy czy 4 głośniki z przodu są wystarczające (boje się że ciągle będę musiał podgłaszać i będzie za głośno z przodu...).

Prośba o opinię zwłaszcza osoby, które posiadają autko wyposażone tylko w 4 głośniki.

P.S. Planuje zakup radia Swing - jeśli to ma jakieś znaczenie.

W razie czego mogę Ci sprzedać moje głośniki ;-) (z 2-letniej O2FL; stan idealny) z oryginalnym okablowaniem (między głośnikami, a słupkami drzwi) oraz z 'tubami uszczelniającymi' między głośnikami, a tapicerką.
                      Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

drimik, A ja bym wcisnal w konfiguratorze to co chce miec, a potem skorzystal z dilerow ktorzy sprzedaja auta przez to forum, a nastepnie dopiero myslal co wyrzucic.

Z doswiadczenia to u mnie nie oplacalo sie doposazyc Ambiente bo wychodzi drozej niz Elegance. Rozejrzyj sie za wersjami Family
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Morten84
                          Drive
                          • 2010
                          • 56

Oczywiście, że warto. IMO instalację z 4 i tą z 8 głośnikami dzieli spora przepaść...

Komentarz

• drimik
                            Classic
                            • 2012
                            • 25

Zamówione autko + 8 głośników + Swing

Dziękuję wszystkim za pomoc 8)

Komentarz

• g4cek
                              Rider
                              • 2011
                              • 402